LPG, ürettiği birim enerji başına çok daha az karbondioksit (CO2) salınımına neden olmaktadır. Çünkü hidrokarbon yakıtlara kıyasla, LPG'nin karbon-hidrojen oranı düşüktür.
LPG, bütan ve propan gazlarının karışımıdır. Karışım oranına göre farklılık gösterse de doğal gaz, benzin ve dizel gibi yakıtlarla kıyaslandığında, LPG kilogram başına daha fazla enerji üretmektedir. Kalorifik değeri yüksektir.
Birleşmiş Milletler Uluslararası İklim Değişikliği Paneli'ne (IPCC) göre, karbondioksitin (CO2) küresel ısınma potansiyeli (GWP) faktörü, yani sera gazı etkisi 1 iken, doğal gazın (metan) 25, LPG'ninki 0'dır.
Katı parçacıklar (PM) ve azot oksitler (NOx), havaya ve insan sağlığına zarar veren en önemli maddeler arasındadır. Avrupa Birliği ülkelerinde PM'den kaynaklanan sağlık harcamalarının ton başına yaklaşık 75.000 Euro, NOx'den kaynaklanan harcamaların da yaklaşık 12.000 Euro olduğu tahmin edilmektedir.
Avrupa Birliği ülkelerinde katı parçacıklardan kaynaklanan kirliliğin, insan ömrünü ortalama 8,6 ay azalttığı tahmin edilmektedir. Aynı şekilde açık ateşin sebep olduğu solunum yolu rahatsızlıkları nedeniyle dünyada her yıl yaklaşık 1,5 milyon insanın hayatını kaybettiği hesaplanmıştır.
Odun ve kömür gibi katı yakıtlarla karşılaştırıldığında LPG'nin katı parçacık (PM) salınımı 25-30 kat daha azdır. Aynı şekilde LPG, dizele oranla 10 defa, benzinden de %30 daha az PM salınımına neden olur.
Azot oksit (NOx) salınımı en düşük otomotiv yakıtı LPG'dir. LPG kullanan bir araç km başına doğal gazlı bir araca göre %50, benzinli bir araca göre %75, dizel kullanan bir araca göre %200 daha az NOx üretir.
Avrupa Birliği'nde 1000 km başına ortaya çıkan zararlı maddelerin neden olduğu sağlık harcamaları hesaplandığında LPG'nin bu konuda olumlu etkileri görülmektedir. Çünkü LPG sağlık harcamalarının benzine kıyasla %70, dizele kıyasla %700 oranında azaltılmasını sağlamaktadır.
Avrupa Birliği ülkeleri 2020 yılına kadar otomotiv yakıtı olarak LPG kullanım oranının %2'den %10'a çıkarılmasını hedeflemektedir.
Bugün Türkiye'de otomotiv yakıtı olarak LPG'nin pazar payı yaklaşık %12'dir. Bu açıdan bakıldığında Türkiye'nin, Avrupa Birliği hedeflerini şimdiden geçtiği görülmektedir.
Ülkemizde LPG kullanan 2,3 milyon araç sayesinde her yıl yaklaşık 1 milyon ton daha az CO2 salınımı gerçekleşmektedir.
Türkiye, LPG tüketimi açısından 2000 yılında zirveye ulaşmıştır. Bu tarihte, Rusya haricinde, Avrupa'nın en büyük pazarı Türkiye olmuştur.
Türkiye, dünyanın en büyük 14. LPG pazarıdır. Avrupa'daysa 3. sırada yer almaktadır.
Ev ve endüstriyel kullanımda, Türkiye dünyada 17. sırada yer almaktadır. Aynı kategoride Türkiye, Avrupa'nın en büyük 5. pazarıdır.
Otogaz kullanımı açısından Türkiye dünyada 2. sıradayken, Avrupa'da 1. sırada yer almaktadır. Türkiye aynı zamanda, otogaz kullanan araç sayısı bakımından ve istasyon sayısı bakımından da dünya lideridir.
Bugüne kadar yaklaşık 35 bin otomobile LPG dönüşüm montajı yapan firmamızda, TSE standartlarına ve ISO 9001-2000 kalite şartlarına uygun olarak montaj yapılmakta ve kullanılan ürünler ve montaj 2 (iki) yıl garantilidir.
Renault Oto Gaz Dönüşüm Audi Oto Gaz Dönüşüm Ford Oto Gaz Dönüşüm Fiat Oto Gaz Dönüşüm Hyundai Oto Gaz Dönüşüm Toyota Oto Gaz Dönüşüm Peugeot Oto Gaz Dönüşüm Citroen Oto Gaz Dönüşüm Opel Oto Gaz Dönüşüm Volkswagen Oto Gaz Dönüşüm